Artikel i 8541

6.oktober 2011

Tryg hverdag i “Digesvalen”

Af Thomas Nykrog

– Det var en sen vinterdag, vi sagde til os selv, at her ville vi bo, fortæller Astrid Vedsted om Andelsboligforeningen Digesvalen. – Vi var gået de fem minutter, det tager at komme herfra ned til vandet, og her stod vi i den rene, klare frostluft og så svaner svømme rundt på den blikstille bugt, mens det blå tusmørke sænkede sig, og månen spejlede sig i bugten. Vi var solgt!

Snart efter flyttede de ind, og det har de ikke fortrudt et øjeblik. Astrid nyder stadig at være tæt på vandet, men ikke mindst glad for, at hun her kan føle sig helt tryg blandt naboerne, når hendes mand er på natarbejde.

Andelsforeningen Digesvalen stammer fra 2005. Den ligger i udkanten af det gamle Studstrup op mod skoven og består af 12 andelsrækkehuse. Husene er mellem 103 og 117 m2, der hver har en grund på omkring 325 m2. Husene har stue og spisekøkken, tre værelser, bad, bryggers og et loft hvor man kan gå oprejst. Til hvert hus hører to terrasser, én på hver side af huset, så man altid kan finde sol. Desuden har man en carport, og der er i øvrigt rigeligt med fællesarealer, der flittigt bruges af beboerne, der tæller både par og enlige i alle aldre. Der bor desuden ti børn mellem tre og 14 år i husene, der ligger børnesikkert for enden af den blinde Digesvalevej. Børnene går i Skæring Skole, og en cykelsti fra Studstrup til skolen vil blive opført. Det eneste, børnenes forældre savner i området, er forretninger. På den anden side er der kun godt to kilometer til bytorvet i Løgten.

Forventer man en andelsforening med fællesspisning flere gange om ugen og et væld af sociale pligter, skal man ikke vælge Digesvalen:

– Vi har to fælles arbejdsdage, en sommerfest og en generalforsamling, og det er så det, fortæller kassereren i foreningens bestyrelse Lissie Marie Trust. – Derudover kan man kalde det netværk på tværs, siger hun og tager en slurk kaffe, mens et par andre naboer rundt om havebordet nikker. – Vi kigger efter hinandens huse og hjælper til, når nogle er ude at rejse eller har glemt at køre skraldespanden ud, supplerer Peer Christensen.

Andelsforeningens stolthed er dog ikke mindst deres sunde økonomi, sammenlignet med så mange andre andelsforeninger. Bestyrelsens indsats har sikret gode lån og at man er godt klædt på til vedligeholdelse. Et andelsbevis koster 5-600.000 kroner. Dertil kommer en månedlig leje på 6-7000 kroner alt efter husets størrelse. Derudover skal man kun betale for el, vand og varme.

Der er ingen ledige boliger nu. Kunne man med tiden tænke sig at flytte til Digesvalen, er det en god idé at lade sig skrive op på ventelisten. Det gælder nemlig om at være parat, for kun fem huse har skiftet ejer i de seks år, den populære andelsforening har eksisteret. Se mere på foreningen hjemmeside, https://www.abfdigesvalen.dk/


 

oktober 2011

Annonce i 8541

RETUR til forsiden